Előfizetői tartalom

Tovább vághatja az MNB az alapkamatot (2.)

Portfolio
Magyarországon még nem érte el az alapkamat a nulla százalékot és valószínűleg nem is fogja a közeljövőben, így van még lehetőségünk az alapkamaton keresztül is lazítani a monetáris kondíciókat - jelentette ki a köztévé ma reggeli adásában Palotai Dániel. A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója - aki nem tagja a kamatdöntő Monetáris Tanácsnak - Reuters szerint úgy fogalmazott: a közeljövőben lehet, hogy szükség lesz a lazításra.

A hírügynökség emlékeztet rá, hogy a hétfői Lámfalussy Sándor konferencián Matolcsy György úgy fogalmazott, hogy a márciusi inflációs adatig kivár az MNB azzal, hogy vágja-e tovább az alapkamatot és lényegében ezzel összhangban fogalmazott Pleschinger Gyula Monetáris Tanácstag is.Kapcsolódó cikkünk2015.02.02Márciusig vár az MNB, hogy mit tegyen a kamattalAmint az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés