Előfizetői tartalom

Javított a kkv-szektor

Portfolio
A 2015. januári adatfelvétel tanúsága szerint a hazai kkv-szektorban az előző negyedévben tapasztalt visszaesés után ismét javult az üzleti bizalom szintje. A konjunktúramutató az októberi 9 pontról 16 pontra emelkedett. A bizonytalansági mutató 35 pontos szinten áll, 1 ponttal alulmúlva az októberi értéket; ez a bizonytalanság stagnálására utal. A bizonytalansági mutató értéke azt is jelzi, hogy az aktuális tendencia nem egységesen érinti a kis és középvállalkozásokat: továbbra is csak a kkv-szektor egy részét érinti, a többiek még nem érzékelik.

Összességében megállapíthatjuk, hogy a mutatók szerint az üzleti bizalom szintje 2015 első negyedévében ismét növekvő tendenciát jelez az előző negyedévben tapasztalt visszaesés után.A KKV Körkép Konjunktúramutató növekedése annak köszönhető, hogy a várakozások javultak. A beruházási aktivitás (26 pontos növekedés), a kapacitáskihasználás (12 pontos növekedés)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés