Előfizetői tartalom

Heteken belül kifogyhat a pénzből Görögország

Portfolio
Görögország eddig sem tagadta, hogy kiélezett pénzügyi helyzetben van, azonban a gazdasági miniszter szombati nyilatkozata még súlyosabb helyzetre utal. A Wall Street Journalnak ugyanis azt mondta Jeórjiosz Sztathakisz, hogy már márciusban likviditási gondok lehetnek. Lényegében ezzel fenyegeti most Athén a nemzetközi szervezeteket. A görög pénzügyminisztérium viszont szinte azonnal csillapítani igyekezett az aggodalmakat.

A gazdasági miniszter figyelmeztetGörögország arra figyelmeztet, hogy akár heteken belül is kifogyhat a pénzből, amennyiben nem jut pótlólagos forráshoz és így lényegében Németország és a többi uniós hitelező sara lesz a görög csőd - emlékeztet a lap. A görög gazdasági miniszter a WSJ-nek adott interjújában kiemelte: az adóbevételekben látott legutóbbi visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés