Előfizetői tartalom

Nem akarják a hitelprogram meghosszabbítását a görögök

MTI
|
Portfolio
Az elmúlt két hétben több nyugat-európai nagyvárosban elmondott, a piacokat és a politikai vezetőket nyugtató beszédek után odahaza a görög parlamentben újra a népszerűbb üzeneteket hangoztatta felszólalásában vasárnap Alekszisz Ciprasz. A görög kormányfő úgy fogalmazott, hogy nem akarja meghosszabbítani a február 28-án lejáró, az EU felőli nemzetközi mentőcsomagot, de egy áthidaló támogatási programot szeretne elérni, közben pedig a megszorítások néhány jelképes, illetve kevésbé jelképes intézkedéséből visszalépne.

Az MTI összefoglalója szerint Ciprasz a beszédében többek között az alábbiakat hangsúlyozta: Nem indokolt, hogy az új kormány a február 28-án lejáró uniós program meghosszabbítását kérje, mert az eleve elhibázott program volt. Megismételte kormánya azon korábbi álláspontját, hogy egy "áthidaló támogatási programot" kíván kidolgozni a hitelezőkkel - az Európai Unióval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés