Előfizetői tartalom

Ma eldől Ukrajna sorsa? - Rosszak az előjelek

Index
|
Portfolio
Ma kerül sorra a fehéroroszországi Minszkben az ún. normandiai négyek, azaz a német, a francia, az orosz és az ukrán államfő, illetve kancellár részvételével a csúcstalálkozó, amely az egyik utolsó lehetőségnek mutatkozik arra, hogy a kelet-ukrajnai válság az enyhülés, ne pedig a totális háború irányába haladjon tovább. Az áttörés esélye minimális, már az is nagy eredmény lenne, ha a szeptemberi fegyverszüneti megállapodás újrakötéséről meg tudnának egyezni a felek. A tegnapi előkészítő találkozó ugyanis elég rosszul sikerült.

Félbe szakadt az előkészítésAz Index összefoglalója szerint a mai csúcstalálkozó előtti keddi előkészítő találkozó két óra után félbeszakadt a szakadár Donyecki (DNR) és Luganszki Népköztársaság (LNR) megbízott képviselői - Gyenyisz Pusilin és Vlagyiszlav Dejnego -, valamint a Kijev által felhatalmazott egykori ukrán elnök, Leonyid Kucsma között. A szakadárok egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés