Előfizetői tartalom

Megint adósságleírással fenyegetnek a görögök!

Portfolio
Kedd éjfél után megnyerte a bizalmi szavazást a görög parlamentben az új, a nemzetközi mentőcsomag bizonyos intézkedéseinek visszafordításával kampányoló kormány, így ezzel a mandátummal ül ma Brüsszelben tárgyalóasztalhoz az új görög pénzügyminiszter, holnap pedig a kormányfő az EU csúcstalálkozón. Közben a pénzügyi tárcavezető egy ma reggeli német lapban ismét az adósság részleges leírásával fenyegetett, és részben ennek hatására, részben a hitelminősítők figyelmeztetésére újra zuhannak a görög piacok ma délelőtt.

Újabb szenvedélyes beszéd, megvan a bizalmi szavazásAlekszisz Ciprasz görög kormányfő a keddi bizalmi szavazás előtt tartott beszédében többek között azt ígérte, hogy nem engedi Görögországot "visszatérni a gazdasági megszorítások és a nemzetközi pénzügyi mentőprogramok korszakába". Vasárnapi beszédéhez hasonlóan ismét leszögezte, hogy az új kormány nem fogja kérni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés