Előfizetői tartalom

Mit szólnak az elemzők a meglepő magyar inflációs adathoz?

Portfolio
A ma reggel közzétett magyar januári inflációs adat is meglepetést okozott, hiszen a vártnál is nagyobb, 1,4%-os éves alapú árcsökkenést mutatott a KSH. A maginflációs mutató is kissé tovább ereszkedett 0,7%-ra és éppen ez az, amire hivatkozva azt hangsúlyozta közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy nem fenyeget Magyarországon a defláció.

A meglepően mélyen húzódó inflációs pálya miatt az MNB szakértői az utóbbi hetekben már kommunikációs szinten "kinyitották az ajtót" az esetleges újbóli kamatcsökkentések előtt, de márciusig kivárnak vele. A friss adat kapcsán éppen erre alapozva az elemzők további vágásokra számítanak, és van olyan szakértő, aki 1,5% körüli jegybanki alapkamatot vázol a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés