Előfizetői tartalom

Így döntöttek Ukrajnáról

Portfolio
Csütörtök reggel, hosszú órákon át tartó tanácskozás után érkeztek az első nyilatkozatok Minszkből, délelőtt pedig megismerhettük a konkrétumokat. Ezek szerint a normandiai négyek (orosz, ukrán, francia és német vezetők) hosszú és nehéz egyeztetése alapján a kontaktcsoport képviselői és az oroszbarát szakadár vezetők aláírták a minszki megállapodás új végrehajtási dokumentumát.Fontosabb részletek Több mint 16 órán át tartó tanácskozás után körvonalazódik a megállapodás Minszkben. A pontos tartalmát azonban csak délelőtt lehetett megismerni. A konfliktus átfogó rendezését is lefektették. Az oroszbarát szakadárok kezdetben nem akartak engedni, de létrejön a tűzszünet is február 15-től. Közben az IMF-vezér szavaiból arra következtethetünk, hogy létrejött egy új megállapodás Kijev és az IMF között, 40 milliárd dolláros lehet az új csomag.

2015. február 12. 19:32 Megszólalt a Fehér Ház A konfliktus békés megoldása felé tett "potenciálisan jelentős lépésnek" minősítette a kelet-ukrajnai harcok befejezéséről kötött minszki megállapodást csütörtökön közleményében a washingtoni Fehér Ház, mindazonáltal aláhúzta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái