Előfizetői tartalom

Így fertőz az orosz válság

Kármán András
Az orosz válság fertőző hatása már elérte a vele szoros gazdasági, pénzügyi kapcsolatban lévő szovjet utódállamok többségét. A geopolitikai konfliktus centrumában lévő Ukrajna mellett a legkiszolgáltatottabb helyzetben a versenyképtelen gazdasági szerkezettel küzdő Fehéroroszország, valamint az oroszországi vendégmunkások jövedelmeiből élő legszegényebb tagállamok vannak, de az orosz gazdasági, pénzügyi nehézségek az egész régió növekedési kilátásait újrarajzolták.

Az orosz gazdaság az elmúlt év utolsó hónapjaira recesszióba került és a legfrissebb előrejelzések idénre már 5 százalék körüli visszaesést jósolnak. Az orosz gazdaság gyengélkedése és megnövekedett sérülékenysége azonban már hosszabb ideje megfigyelhető volt. Az alacsony befektetői bizalom, a 2008 óta folyamatos, jelentős mértékű tőkekiáramlás és a romló versenyképesség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés