Előfizetői tartalom

Az ukránoknak is adott egy pofont a Fitch - Nem véletlenül

Portfolio
Az IMF-megállapodással párhuzamosan várható, egyre nagyobb esélyű adósság-átütemezésre és az igen rossz gazdasági-pénzügyi helyzetre hivatkozva egy fokozattal "CC"-re vágta Ukrajna hosszú lejáratú devizaadósságra vonatkozó besorolását péntek éjjel a Fitch Ratings. Ahogy beszámoltunk, közben Ausztriától megvonta a legjobb, "AAA" besorolást az intézmény.

Kapcsolódó cikkünk2015.02.14Ausztria hatalmas pofont kapott!A Fich ukrán lépése azután következett, hogy néhány nappal ezelőtt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bejelentett egy 40 milliárd dolláros nemzetközi mentőcsomagot a háború sújtotta keleti szomszédunknak, amelyből 17,5 milliárd dollár jön majd az IMF-től. A kezdetben zavaros IMF-kommunikáció után kiderült, hogy valójában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés