Előfizetői tartalom

Éppen csak sikerült kimászniuk a recesszióból

Portfolio
Japán kimászott az igen kellemetlen recessziójából, de a fellendülés mértéke jócskán elmaradt a várttól. Az előző negyedévhez képest 0,6 százalékkal tudott csak bővülni a szigetország, míg ennek a másfélszeresét várták volna az elemzők. Egye elemzők azt várják a héten döntő japán jegybanktól, hogy pesszimistábbá válhat, amivel akár még további lazításnak is megágyazhatnak.

Japán 2014-ben újabb recessziót élt át miután a Sinzó Abe miniszterelnök vezette kormányzat áfaemelést hajtott végre áprilisban. Évesített negyedéves alapon a második és a harmadik negyedévben 2,3 és 6,7 százalékos visszaesést produkált az ország a visszaeső belső kereslet miatt. Ezzel összevetve a friss adatot - ami 2,2 százalékos növekedést jelent évesítve - egyáltalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés