Előfizetői tartalom

Egy csapásra megjavult a hangulat Európában!

Portfolio
Februárban jelentősen emelkedett a ZEW által mért német és eurózónás gazdasági hangulatindex, amit akár fordulópontnak is tekinthetünk. A németek aktuális helyzetértékelésre vonatkozó felmérés egészen megdöbbentően 22,4 pontról 45,5-ig repült egyik hónapról a másikra. Az intézet értékelése szerint az Európai Központi Bank mennyiségi lazítási (QE) programja állhat a jelentős hangulatjavulás hátterében. A jelentésükben ugyanakkor óvatosságra intenek, mert az orosz-ukrán konfliktus fokozódása akár újra letörheti a jókedvet.

Határozott hangulatjavulás látszik Németországban, sőt az egész eurózónában is - derült ki a ZEW friss februári jelentéséből. A német hangulatindex 48,4 pontról egészen 53-ig emelkedett, míg az EU-19-re vonatkozó főindex 45,2-ről 52,7-ig. Az általános javulás hátterében a ZEW szerint a január 22-én elindított EKB-s államkötvény-vásárlási program áll, amit nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés