Előfizetői tartalom

Orbán véleménye az unióról: ez a projekt elakadt

MTI
A nemzeti tőke megerősítése, versenyképessé tétele nemcsak üzleti ügy, hanem szabadság kérdése is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Varsóban, a lengyel gazdasági kamara rendezvényén. Orbán véleményt mondott az unióról, kényelmetlen igazságok kimondására sarkallt és a kommunizmus miatti magyar hátrányról is beszélt. Azt is elárulta, szerinte ma Európában az energia ügyében az ár a legfontosabb, a klíma csak a második. Közben 2018-ra közel teljes foglalkoztatottságot (!) ígért.

Orbán Viktor nem tud elképzelni olyan szabad Magyarországot vagy szabad Lengyelországot, ahol a nemzeti tőke háttérbe szorul, és nem kapja meg azt a segítséget, amellyel leküzdheti a negyven év kommunizmus alatt a Nyugattal szemben összegyűjtött hátrányt, hiszennekünk most azokkal kell versenyeznünk, akiknél nem volt kommunizmus.Mint mondta, mindig elismerte az Európai Unió versenysemlegességi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés