Előfizetői tartalom

Pálfordulás: így hajtottak fejet a görögök

Portfolio
Néhány napja még hallani sem akart a görög kormány a február végén lejáró EU-s hitelprogram meghosszabbításáról, de a péntek esti rendkívüli eurózóna pénzügyi csúcstalálkozón mégis ezt kérték és meg is kapták az európai partnerektől. A támogatási program négy hónapos hosszabbítása az eddigi program felülvizsgálatának lezárását és a görögök további terveinek tisztázását is segíti, feltéve, hogy jövő hétfőre egy megfelelő tartalmú reformtervet tesznek le az asztalra. Az európai partnerek gyanakvását azonban jól mutatja, hogy egy jelentős pénzösszeg felhasználását megváltoztatták, a négy hónapos időszak pedig egyelőre nem kezeli annak a pénzügyi "lyuknak" a problémáját sem, ami a hitelprogram lejártával előáll. Egyelőre ugyanis nem világos, hogy lesz-e harmadik görög mentőcsomag is - derül ki a Bruxinfo terjedelmes beszámolójából.

A tegnapi tárgyalások néhány főbb fejleményéről ebben a hírfolyamunkban már beszámoltunk:Kapcsolódó cikkünk2015.02.20Megvan a görög megállapodás, de hogyan tovább?A péntek esti megállapodás főbb elemei:A február 28-án lejáró uniós támogatási programot négy hónappal meghosszabbítják Ezen idő alatt a program felülvizsgálatának befejezéséről és egy jövőbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés