Előfizetői tartalom

Elfogadták a görögök fecnijét, de hol vannak a számok?

Portfolio
Miután a sajtóban már hétfőn késő este kiszivárgott a görög kormány reformintézkedéseinek listája, Athén ma közzétette a hivatalos dokumentumot. Az euróövezet pénzügyminiszterei egy telefonkonferencia keretében döntöttek is a reformtervezetről és jóváhagyták azt, így következő lépésben az eurózónás tagállamok parlamentjeinek kell megszavaznia a kérelmet. Az Eurócsoport döntését követő nyilatkozatokból kiderül, a benyújtott tervezet nem igazán konkrét, így Görögország sorsa az elkövetkezendő két hónap alatt dőlhet inkább el, amíg is a görög kormánynak részletes tervekkel kell előállnia. Az Eurócsoport elnöke emlékeztetett: ez még csak az első lépés, a tényleges megállapodásig még sokat kell dolgozniuk a feleknek az ügyön. Kilátásba helyezte: a feltételek teljesülése esetén nem zárják ki a további görög adósságelengedés lehetőségét a jövőben, azonban ettől még messze vagyunk.

2015. február 24. 19:47 Megosztás Hollande elégedett Francois Hollande francia államfő üdvözölte kedden a Görögország érdekében született "jó kompromisszumot". "Úgy vélem, hogy ez jó kompromisszum, egyrészt tiszteletben tartja a görög nép által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés