Előfizetői tartalom

Mindjárt leáll az orosz gázexport Ukrajna felé! (2.)

MTI
A Gazprom szerint "komoly" veszélybe kerülhet Oroszország európai gázexportja Ukrajnán át, mert Kijev elmulasztotta kifizetni saját, később esedékes igényének számláját. Előző nap Ukrajna azt sérelmezte, hogy egy korábban kifizetett gázszállítmány döntő részét nem kapta meg. Az Európai Bizottság egyelőre nem aggódik az újra mérgesedő orosz-ukrán gázvita miatt.

A Gazprom orosz gázipari cég keddi közleménye szerint két nap alatt eljuttatják Ukrajnánk azt a 219 millió köbméter fölgázt, amit Kijev még korábban előre kifizetett.Amennyiben Kijev a továbbiakban nem fizet, két nap múlva gázt sem kap - figyelmeztetett a Gazprom közleményében, amely szerint ez komolyan veszélyeztetheti a gáztovábbítást Európába. Utóbbi azzal függ össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés