Előfizetői tartalom

Idén nem fognak elszállni a bérek

Portfolio
A decemberi igen magas, 6,7 százalékos éves béremelkedés leginkább a közszféra béremeléseinek és az év végi bónuszoknak volt köszönhető, ami abból is látszik, hogy a rendszeres jövedelmek éves növekedési üteme csupán 0,5 százalékponttal volt magasabb, mint a novemberi adat (3,5%) - írják az OTP elemzői munkaerő-piaci jelentésükben. A bank szakértői arra számítanak, hogy az idei évi reálbér-emelkedés jelentősen elmaradhat a tavalyi szinttől, így azt sem tartják valószínűnek, hogy a jegybank márciusban visszakozna kamatcsökkentési szándékától.

Noha a bérnövekedés üteme - mind a teljes, mind a rendszeres kerestek esetében - a magánszektorban is emelkedett, a csökkenést jelző általános kép így sem változott, csupán kissé lelassult október-novemberhez képest - hívják fel a figyelmet az OTP elemzői. A 2014. negyedik negyedévi évesített adat (2,9%) lényegében megegyezett a harmadik negyedévivel (3,0%), ám az év első...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái