Előfizetői tartalom

Egyelőre megúszták a büntetést a franciák

Portfolio
Az Európai Bizottság 2017-ig adott haladékot Franciaországnak, hogy a Stabilitási és Növekedési Paktumban meghatározott 3 százalékos limit alá vigye költségvetési hiányát, miután világossá vált, Párizs a már így is kitolt 2015-ös határidőből is kicsúszott - írja a Reuters. A franciáknak ugyanakkor idén is tenniük kell azért, hogy elkerüljék a büntetést: a Bizottság három hónapot adott, hogy az idei hiánycélhoz igazítsák a büdzsét.

Az Európai Bizottságnak jogában áll az eurózónás tagállamok költségvetési tervezeteit vizsgálnia mielőtt azokról tagállami szinten döntenek, így ellenőrizhetik, hogy azok összhangban állnak-e az uniós joggal. Franciaországon kívül Olaszország és Belgium sem felelt meg teljesen a követelményeknek, azonban a Bizottság úgy döntött, ad még időt az országoknak és még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés