Előfizetői tartalom

Már Kínában is a defláció ellen harcolnak?

Portfolio
Annak ellenére, hogy még mindig hét százalék feletti növekedéssel büszkélkedik Kína, valami nem stimmel az ország gazdaságával. Egyre halványabb árnyomás látszik az ázsiai országban, ami most hétvégén újból monetáris lazításra ösztökélte a kínai jegybankot. Egyes elemzők szerint deflációtól tarthatnak a kínai döntéshozók, ami miatt még további lazításra kell számítani.

Három hónapon belül már másodjára vágott kamatot a People's Bank of China (PBOC), pedig azelőtt két évig nem volt ilyen. Most hétvégén 25 bázisponttal élénkített a jegybankjuk, amivel az országban az irányadónak számító egyéves hitelráta 5,35 százalékra süllyedt, míg az egyéves betéti ráta 2,5 százalékra. A kínai tőkepiaci reakciókat elnézve hétfőn azt mondhatjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés