Előfizetői tartalom

Kávéházi forradalmároknak tartják a görög kormányt Nyugaton

MTI
|
Portfolio
Nem ért a kormányzáshoz a baloldali radikális Sziriza vezette görög kormány és felkészületlenségük súlyos veszélybe sodorja az országot - vélekednek a brüsszeli Európai Bizottságnál (EB), a frankfurti Európai Központi Banknál (EKB) és a német kormánynál a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap szerint. Közben a görög kormány továbbra is elutasítja, hogy az EU, IMF és az EKB olyan (harmadik) mentőcsomagot adjon, amelyet gazdasági és pénzügyi feltételekhez kötnek és a pénzügyminiszter fenyegetése szerint akár az eurózóna tagságról is rendezhetnek népszavazást az országban.

Kávéházi forradalmárokA német lap név nélkül nyilatkozó brüsszeli, frankfurti és berlini forrásai szerint Alekszisz Ciprasz kormánya "hihetetlenül inkompetens", tagjai "kávéházi forradalmárok", akik még mindig nem értették meg, mekkora veszélybe sodorták Görögországot. A 2010 óta államadósság-válsággal küzdő országot mentőhitelekkel támogató intézmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés