Előfizetői tartalom

Beköszöntött a drágulás korszaka Magyarországon

Portfolio
Akár már tavasz végén, nyár elején a 0 százalék közelébe táncolhat vissza a magyar inflációs mutató, azonban tartósan csak szeptember-október környékétől kerülhet át a pozitív tartományba - ez derül ki a Portfolio által megkérdezett elemzők válaszaiból. A januári -1,4 százalékos adat után a szakértői konszenzus -1,1 százalékos éves fogyasztói árváltozást jósol februárra, mely emelkedést az üzemanyagárak növekedésétől várják. A hivatalos adat holnap reggel érkezik.

A Portfolio által megkérdezett elemzők döntő többsége úgy látja, januárban elérhette mélypontját a mutató - azonban a konszenzus szerint éves alapon továbbra is -1 százalék alatt maradhatott februárban. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint ugyanakkor az üzemanyagárak emelkedése akár fél százalékkal is feljebb húzhatta a mutatót januári értékéről.Ürmössy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés