Előfizetői tartalom

Orbán: nem akarjuk Oroszországot a szomszédba

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország nagyköveteinek kétnapos rendkívüli értekezletén mondott beszédet reggel a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A miniszterelnök az új világrend kialakulásáról beszélt, és arról, hogyan kell ehhez a magyar külpolitikának alkalmazkodnia. Szerinte természetes, hogy a magyar érdekrendszerrel csak a magyar érdekek esnek egybe, és hogy vannak nézeteltérések más országokkal. Az, hogy a Nyugat része vagyunk, nem kérdés, ezt katonai elköteleződésünk is mutatja, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne saját gazdasági érdekeinket érvényesíteni - mondta.

A tanácskozáson Szijjártó Péter, a külügyi tárca vezetője mondott elsőként köszöntőt, majd a miniszterelnök előadása után konzultációra került sor: a magyar nagykövetek is megfogalmazták kérdéseiket, észrevételeiket. Ezentúl egy helyett évente kétszer kerül sor majd misszióvezetői tanácskozásra - jelentette be kezdésként Szijjártó, amit a világban zajló folyamatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés