Előfizetői tartalom

Megszűnhet több egyetemi szak (2.)

Portfolio
Egy új államtitkári tervezet szerint több egyetemi alapszakot - többek közt a kommunikációs szakot is - megszüntetne a kormány, egyes képzésektől pedig az állami ösztöndíjas helyeket vennék el teljesen - írja az Eduline. Egyetemi forrásaira hivatkozva a portál úgy tudja: több népszerű szakon 2016-tól csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen lehet majd tanulni. Az államtitkárság azóta közölte: a szakok racionalizálásáról továbbra is tart az egyeztetés.

Az Eduline információi szerint ezekről a tervekről tájékoztatta a dékánokat a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, melyet egyetemi forrásaik is megerősítettek. Az államtitkárság múlt héten kereste fel a dékánokat, hogy a szakkínálatról tárgyaljanak, és több szak megszüntetését helyezték kilátásba 2016 szeptemberétől. Az Eduline megjegyzi: a múlt héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés