Előfizetői tartalom

Paks II.: most akkor blokkolt az EU vagy sem?

Portfolio
Pénteken minden érintett fél megszólalt a paksi beruházás ügyében a Financial Times csütörtök esti uniós blokkolásról szóló hírének megjelenése után. A kormány és Brüsszel szerint nincs szó általános blokkolásról, az FT viszont fenntartja cikkének fő állítását. A fűtőanyag-beszerzésről szóló szerződést módosítani kell, erről a következő hetekben meg is állapodhatnak. A titkosítással egyébként nincs minden rendben.Fontosabb részletek Csütörtök este a Financial Times robbantotta a hírt, hogy az EU blokkolta a paksi beruházást. Az Euratom ugyanis elutasította a fűtőelemek kizárólagos oroszországi importját. Erről a kormány egyeztet az illetékesekkel, módosíthatják a beszerzésről szóló szerződést. A kormány érvelése szerint az Euratom és az Európai Bizottság döntése nincs hatással a teljes Paks II. beruházásra. A szerződések titkosítását viszont felrója Brüsszel a magyar kormánynak.

2015. március 14. 01:20 Megosztás Drágább lehet a fűtőanyag Miután az Európai Bizottság nem fogadta el azt, hogy az orosz fél szállítsa a fűtőanyagot az új paksi erőműbe, alternatív beszerzési forrást kell keresni, ennek azonban többletköltségei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés