Előfizetői tartalom

Bekavarhat a brókerbotrány az MNB menetrendjébe

Portfolio
Bár az inflációs folyamatok alapján lenne még mozgástér a Magyar Nemzeti Banknak a kamatcsökkentésre, de a közelmúltban kibontakozott magyar brókerbotrány befektetői bizalmat csökkentő hatása és egyéb okok miatt a jegybank is óvatos lépésekre kényszerülhet kamatpolitikájában - véli Gárgyán Eszter. A Citi budapesti elemzője a minap járt külföldi befektetőkkel nemzetgazdasági minisztériumi, jegybanki és adósságkezelős szakembereknél és ebből állított össze egy helyzetképet, amely alapján úgy gondolja, hogy még mindig nyitott kérdés a kamatvágás, de alap esetben márciusra egy 10-15 bázispontos csökkentést vár.

Gárgyán szerint a brókerbotrány várhatóan nem jár majd az állami költségvetést érdemben megterhelő következményekkel, de a befektetői bizalom megingása és a határozottabb szabályozói fellépés mellett kérdéses, hogy az MNB-nek valóban marad-e mozgástere, hogy érdemi kamatlépést tegyen. Szerinte a lengyelekhez hasonló hirtelen nagy mértékű vágás itthon nem esélyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés