Előfizetői tartalom

Csak ezt a hónapot élje túl Görögország!

Portfolio
Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök és Jánisz Varufakisz pénzügyminiszter is elutasította azokat a sajtóértesüléseket hétvégén, miszerint gond lenne a márciusi kiadások teljesítésével. Kérdés, hogy ezt a piacok mennyire hiszik el, hiszen márciusban mintegy 6 milliárd eurónyi adósságot kell törlesztenie Athénnak, és miközben a költségvetési bevételek elmaradnak a tervezettől, a kormány már a nyugdíjalap forrásaihoz való hozzáférést intézi. A bankrendszert is csupán az Európai Központi Bank sürgősségi likviditási támogatása (ELA) tartja életben, mi több, egyre többen aggódnak, hogy a kormányt is ez segíti ki a bajból.

"Jelentéktelen" problémákGörögország nem küzd pénzhiánnyal, abszolút semmi gond a likviditással - szögezte le Alekszisz Ciprasz miniszterelnök vasárnap, hogy csillapítsa az ennek ellenmondó híreket. Ilyen hírek pedig vannak bőven, tegnap például a német Frankfurter Allgemeine Zeitung írt arról, hogy Martin Schultz, az Európai Parlament elnöke szerint a görög kormánynak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés