Előfizetői tartalom

Ez már tényleg hidegháború

MTI
|
Portfolio
A héten fokozottan felerősödött a geopolitikai feszültség az atlanti szövetségesek és Oroszország között: Putyin elnök úgy döntött, a Krím-félsziget annektálásának egyéves évfordulójának hetén hatnapos hadgyakorlatot rendel el, mintegy 40 ezer katonával és gyakorlatilag mindenféle haditechnikai eszközzel és járművel. Mi több, ma már nehézbombázókat vezényeltek a Krímre a "gyakorlat" során. Moszkva szerint erre csak a NATO fenyegetései miatt van szükség. Mindenesetre az Egyesült Államok szintén katonai erőfitogtatásba kezd Európában.

Teljes készültségben az orosz északi flottaVlagyimir Putyin orosz elnök parancsára a hadrafoghatóság váratlan ellenőrzése keretében teljes készültségbe helyezték hétfőn az orosz északi flottát, illetve a nyugati katonai körzet és a légideszant egyes alakulatait - jelentette be még hétfőn Moszkvában az orosz védelmi miniszter. Szergej Sojgu szerint a bevethetőségi képesség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés