Előfizetői tartalom

Hamarosan rendezik a szakorvosi bérek kérdését

Portfolio
Néhány héten belül tárgyalhatja a kormány azt az előterjesztést, amely szerint az orvosok a szakvizsga letétele után is a rezidensprogramban biztosított ösztöndíjhoz hasonló összeget kapnának, így hamarosan megszűnhet a bérek közötti szakadék - írja a nol.hu. Azonban mindez csak tűzoltásnak tűnik annak fényében, hogy Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár jelezte: ez az elképzelés nem azonos az orvosi életpályamodellel és azt általános béremeléssel.

Az államtitkár szerdán az egészségügyi érdekvédők szervezetével egyeztetett. Noha a rezidensi és szakorvosi bérek közötti szakadék problémáját hamarosan feloldhatják, a várt általános bérrendezéssel kapcsolatban nem hangzottak el konkrétumok - írja a portál. Ennek ütemezésével kapcsolatban külön program készül majd, azonban előbb a struktúraváltásról szóló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés