Előfizetői tartalom

Óvatos lazításba kezdhet kedden az MNB

Portfolio
Hosszú hónapok óta először várhatóan izgalmas kamatdöntő ülés elébe nézhetünk itthon. A Portfolio által megkérdezett elemzők átlagosan 80% esélyt adnak annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank jövő héten tovább vágja az irányadó rátát, míg az elemzői konszenzus szerint a kamatcsökkentés mértéke 20 bázispont lehet, azaz jövő héttől 1,9 százalékos alapkamatra számítanak.

Legfontosabb érv: alacsony inflációAz elemzők szerint a kamatcsökkentést leginkább a vártnál alacsonyabb inflációs környezet indokolja az MNB részéről, amelynek pályáját várakozásaik szerint a csütörtökön megjelenő új inflációs jelentésben szinte biztosan lefelé módosítják majd. Balatoni András, az ING elemzője arra hívja fel a figyelmet, hogy a keddi kamatcsökkentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés