Előfizetői tartalom

Matolcsy nem lenne boldog zéró kamattal

Portfolio
Nem igazán tartja jó ötletnek a nulla százalékos alapkamatot a magyar jegybankelnök, hiszen "mi jönne utána?" Matolcsy György csütörtökön Londonban szólalt meg egy a European Economics and Financial Centre által rendezett előadáson. A Magyar Nemzeti Bank elnöke arról is beszélt: azért lát még teret a további kamatcsökkentésre. Matolcsy az MKB Bank feltőkésítéséről is beszélt Londonban, erről külön cikkünk:

Kapcsolódó cikkünk2015.03.27Mégiscsak adófizetői milliárdokból tömhetik meg az MKB BankotA Reuters beszámolója szerint Matolcsy kifejtette, hogy bár még mindig tudnak "manőverezni" a kamatvágásokkal, nem igazán támogatja, hogy azt teljesen nullára csökkentsék. Az MNB eheti kamatdöntő ülésén 15 bázispontos vágással rekord alacsonyra, 1,95 százalék vágta a magyar irányadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés