Előfizetői tartalom

Kétségbeesett lépések után jött a 18 pontos görög csomag

Portfolio
Pénteken késő este átadta a görög kormány a nemzetközi hitelezőknek a régóta ígért, végül 18 pontot tartalmazó reformcsomagot, amelytől Athénban mintegy 3 milliárd euró bevétel generálását, és egyúttal a második görög segélycsomagból még járó 7,2 milliárd euró megkapását remélik. A reformok adóbehajtásra, és részben privatizációra súlyoznak, de hétvégi görög kormányzati nyilatkozatok szerint például hiányzik belőlük az európai átlagnál alacsonyabb áfa-szint megemelése. Athénnak két hete maradt, hogy esedékes törlesztésekhez elegendő forrást teremtsen - foglalja össze az aktuális helyzetképet vasárnapi cikkében a Bruxinfo.

Megszorítás nélkül, Varufakisszal együtt"Nem lesznek újabb megszorítások" - szögezte le Alekszisz Ciprász görög kormányfő több, hétvégi sajtónyilatkozatában is, miközben pénzügyminisztere, Jannisz Varufakisz a vasárnapi görög Vima című lapnak erősítette meg, hogy nem szerepel a tervek között az európai átlagnál alacsonyabb áfa-szint megemelése. Varufakisznak egyúttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés