Előfizetői tartalom

40 milliárdos csalásról tett tanúvallomást egy volt NAV-vezető

Portfolio
Dávida Marianna, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési főosztályának vezetője még az amerikai kitiltási botrány kapcsán személyiségjogi pert indított a Népszava és a Népszabadság ellen, mert az újságok azt állították, Dávida is a kitiltottak között van. A becsületsértési ügyben tegnap tanúként beidézték Hegedűs Deme Zsoltot, a NAV Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságának egykori vezetőjét, aki vallomásában arról beszélt: nem igaz, hogy a főosztályvezető nem avatkozott be adóhatósági vizsgálatokba, majd beszámolt egy olyan konkrét esetről, ahol egy cég revizori vizsgálatába beavatkozva Dávida közvetve megakadályozta egy - egyébként amerikai - vállalat mintegy 40 milliárd forintos adókülönbözetének okát feltáró, nyomozóhatósági vizsgálatát - számolnak be az érintett lapok. A NAV szerint a tárgyalásról megjelent tudósítás jelentősen eltér a valóságtól.

Az alperesek által idéztetett tanú, Hegedűs Deme Zsolt a Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜIG) volt igazgatója 2010 végétől 2011 novemberéig - írja az Átlátszó, aki ott volt a per első tárgyalási napján, és felvételt is készített, amelynek kivonatát itt megtekintheti:A volt NAV munkatárs vallomása szerint Dávida "egyértelműen utasításba adta, hogy a revizor ne írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés