Előfizetői tartalom

Csökkent a felsőoktatási alapképzéses és az önköltséges jelentkezők száma

MTI
|
Portfolio
Több mint 105 ezer diák adott be jelentkezést a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, ez nagyjából megegyezik az előző év adatával - közölte Maruzsa Zoltán egy mai sajtótájékoztatón. Az is elhangzott, hogy az alapképzésre a tavalyinál 1,6 százalékkal kevesebben, osztatlan képzésre viszont 6 százalékkal, felsőoktatási szakképzésre pedig 8 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatási helyettes államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A helyettes államtitkár által elmondott főbb számok:Az alapképzésekre 68 597-en jelentkeztek a február 15-ei határidőig, ami 1,6 százalékos csökkenést jelent Az osztatlan képzések ugyanakkor nagyon népszerűek, 10 400-an jelentkeztek, ami 6 százalékos bővülés. Az előző évinél többen preferálták a felsőoktatási szakképzéseket, míg a mesterképzéseknél minimális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés