Előfizetői tartalom

Csak tippelhetünk, lesz-e görög csőd jövő héten

Portfolio
Pozitív irányba haladtak a görög tárgyalások a héten, azonban még mindig nem tudni, pontosan mikor születhet meg a várva várt megállapodás. A következő vízválasztó dátum az ügyben április 9. lehet, ugyanis ekkor 450 millió eurót kell az IMF-felé törlesztenie a görög kormánynak, és egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy erre fut majd pénze: a belügyminiszter eheti szavai szerint nem fognak tudni időben fizetni, ám ezt azóta a pénzügyminisztériumuk cáfolta. Ami biztos: jövő hét szerdán és csütörtökön értékeli legközelebb az Eurócsoport Munkacsoportja az előkészített reformokat, ám a nagy megállapodás valószínűtlen, hogy az előttünk álló héten megszületne.

"Fizetünk!"Dimitrisz Mardasz helyettes görög pénzügyminiszter szerint Görögország ki fogja fizetni az április 9-én esedékes 450 millió eurós törlesztő részletet az Nemzetközi Valutaalap felé a likviditási gondok ellenére is. Legalábbis mindent megtesznek ennek érdekében. Hozzátette azt is, hogy a márciusi bevételek felülmúlták a megcélzott számokat, és a hitelezőkkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés