Előfizetői tartalom

Orosz-ukrán gázcsata: júniusig meghosszabbították a megállapodást

Portfolio
Az utolsó pillanatban eredményre vezetett az Európai Bizottság által is közvetített orosz-ukrán alkudozás a kétoldalú gázszállítási megállapodás 3 hónappal történő meghosszabbításáról. Az orosz Gazprom végül belement abba, hogy a téli egyezséghez képest 81 dollárral csökkentse a gáz 1000 köbméterenkénti árát, cserébe az ukrán Naftogaz felújítja az április 1-jén radikálisan visszavett és már leállítani készült orosz gázimportját - írja a Bruxinfo az április első napjaiban létrejött megállapodásról.

Ukrajna 1000 köbméterenként 329 dolláros árat fizetett 2015 első negyedévében az orosz gázért, amit azonban eredetileg mindkét fél "téli árnak" tekintett, amit a Naftogaz a továbbiakban nem volt hajlandó megfizetni, és március utolsó napjaiban úgy tűnt, megszakad az ellátás a két ország között. A végül tető alá hozott új megállapodás értelmében az ukrán cég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés