Előfizetői tartalom

Nem bizonytalanodott el a Fed, maradtak a nyári tervek

Portfolio
A Fed nyíltpiaci bizottságának legutóbbi, márciusi ülésén a tagok a tengerentúli kockázatokat és az a gyenge évkezdést is elismerték, azonban továbbra is magabiztosak a gazdasági talpra állásának lendületét illetően, így folytatódhat a készülődés az idei évi kamatemelésre is - derül ki a jegyzőkönyvből. Az ülésen végül a júniusi szigorítást helyezték előtérbe, ugyanakkor lépést továbbra is a következő hónapokban napvilágot látó adatoktól teszik függővé.

Még azok a döntéshozók is, akik kevésbé biztosak a nyári időzítést illetően, elismerik, hogy a gazdaság elég jól teljesít ahhoz, hogy ülésről ülésre az időpont esedékességét tárgyalják. Voltak, akik szerint a dollárerősödés és az olajáresés inflációra gyakorolt hatásai csak később enyhülhetnek, így a kamatemelést júniusnál későbbre időzítenék. Voltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés