Előfizetői tartalom

Egyéni körzetből küld képviselőt a parlamentbe a Jobbik

Portfolio
A szavazatok 99,13%-os feldolgozottságánál a Jobbik jelöltje szűk többséggel vezet a tapolcai egyéni választókerületben tartott időközi választáson. A Fidesz jelöltjének inkább csak matematikai esélye van, hogy az egyetlen még lezárt urna felbontásával megfordítsa az eredményt. A kormányzópárt elismerte a vereségét, Orbán Viktor értékelése szerint "van olyan, hogy a kapufáról kifelé pattan a labda." A Jobbik most először juttatott be egyéni választókerületből képviselőt a parlamentbe.

99,13%-os feldolgozottság mellett Rig Lajos, a Jobbik jelöltje 10 354 szavazatot kapott (35,27%), Fenyvesi Zoltánra, a Fidesz jelöltjére pedig 10 093-an szavaztak (34,38%). A szoros eredmény ellenére nem várható már változás az eredményben, ahhoz ugyanis éppen egy tapolcai szavazókörben kellene fordítania a Fidesznek, márpedig ezen a környéken a Jobbik nyert. (Ez még úgy is nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés