Előfizetői tartalom

Mégis belefér jövőre az egységes társasági adókulcs

MTI
|
Portfolio
Már 2016-ban egységesen 10 százalék körülire csökkenhet a társasági adó kulcsa, de csak akkor, ha a nagyjából százmilliárdos mérséklés nem sodorja veszélybe a költségvetési hiányról szóló terveket - mondta el Pankucsi Zoltán, az NGM adóügyi helyettes államtitkára a Napi Gazdaságnak. Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádiós interjújában ugyanakkor még úgy nyilatkozott, az adókulcs egységesítése jövőre még nem fér majd bele a költségvetési mozgástérbe. Közben Pankucsi mai nyilatozata az elmúlt hetekben a harmadik jelzés arra, hogy a kormány aktívan gondolkodik az áfacsökkentésen.

A tervek szerint egykulcsossá tesszük a magyar társasági adórendszert, ez pedig tíz százalék körül lesz majd - mondta el az államtitkár a lapnak. A vállalkozások adókulcsának 2016-os csökkentéséről szóló hírek múlt héten szivárogtak ki először:Kapcsolódó cikkünk2015.04.09Szivárognak a kormány jövő évi adóterveiUgyanakkor Orbán Viktor miniszterelnök péntek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés