Előfizetői tartalom

A német cégek kétharmadának elege van a magyar gazdaságpolitikából

Portfolio
Némileg csökkent 2015-ben a német és más külföldi befektetők elkötelezettsége Magyarország mellett, ami különösen régiós összehasonlításban szembetűnő, miközben a 20 országból álló rangsorban változatlanul a 9. legvonzóbb befektetési célpontot jelenti hazánk - áll a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ma megjelent 2015-ös konjunktúrajelentésében. A várakozások szerint a gazdasági növekedés idén a tavalyinál némileg lassabb, 3 százalék körüli lehet, ezt tükrözheti a DUIHK Befektetői Hangulat Indexének kisebb csökkenése is. Az ország és a saját vállalatok jelenlegi gazdasági helyzetét lényegesen jobbnak ítélik meg a beruházók, mint tavaly, ugyanakkor a jövőbeni kilátásokkal kapcsolatban némileg mérséklődött az optimizmus.

Befektetési alternatívákTovábbra is erősnek mondható, de a tavalyinál némileg gyengébb a német és más külföldi befektetők elkötelezettsége Magyarország mellett: ma 71 százalékuk hozná ismét hozzánk beruházásait, míg 29 százalékuk más helyszínt választana. Tavaly ez az arány 75 illetve 25 százalék volt. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy az "erős" adat számottevően elmarad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés