Előfizetői tartalom

Az oroszok segítenének felénk elhozni a gázt

Portfolio
Bár komoly energiabiztonsági kockázatokat lát a gázellátás diverzifikációjára épülő új EU-modellben, a Gazprom alá fogja vetni magát az európai piac szabályainak - jelentette ki hétfőn Berlinben az orosz gázipari óriás elnök-vezérigazgatója. Alekszej Miller közölte, hogy a Gazprom kérés esetén, az üzleti szempontok tükrében mérlegelni fogja részvételét a Török Áramlathoz kapcsolódó új délkelet-európai gázvezeték-projektekben, a harmadik energia csomag betartása mellett - számolt be a tegnapi berlini előadás kapcsán a főbb üzenetekről a Bruxinfo.

Nyitás és figyelmeztetés egyszerreNyitásról árulkodik az a beszéd, amit a Gazprom elnök-vezérigazgatója mondott hétfőn Berlinben a Valdai konferencián. Alekszej Miller közölte, hogy bár cégének komoly fenntartásai vannak az EU új, diverzifikációra épülő gázbiztonsági modelljével szemben, számos vonzó elemet lát az Energia Unióban, és kész alávetni magát az európai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái