Előfizetői tartalom

Draghi: nem veszünk vissza a pénzpumpából

Portfolio
Változatlanul hagyta az érvényes irányadó kamatokat ma az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa a frankfurti ülésen. Mario Draghi, a központi bank elnöke délután fél 3-tól kezdte sajtótájékoztatóját, melynek kezdetét követően egy tüntető hölgy váratlanul felugrott elé az asztalra és konfettiket szórva ordibálni kezdett. A sajtótájékoztató pár percnyi megszakítás után folyatódott, ahol Draghi elmondta: a teljes QE programot végig kell vinni ahhoz, hogy az inflációs folyamatok helyre álljanak, és az sem indokolja a program visszafogását, hogy az eurózóna gazdaságának teljesítménye javulni kezdett és ez a jövőben tovább erősödhet. Elmondása szerint a program jól halad, és hozzájárult a piaci kamatok mérséklődéséhez is.

2015. április 15. 16:42 Megosztás Alacsony maradhat az infláció a következő hónapokban A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján és a jelenlegi olajárak mellett, az éves harmonizált fogyasztói árindex várhatóan nagyon alacsony szinten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés