Előfizetői tartalom

Az EKB írja a görög tragédia befejezését?

Portfolio
Az Európai Központi Bank a görög bankoknak nyújtott sürgősségi likviditási támogatás (ELA) visszafogásának lehetőségeit vizsgálja, mivel a Kormányzótanácson belül egyre többen veszítik el türelmüket a görög kormánnyal szemben. Ezt erősítik meg Vitor Constancio, az EKB alelnökének mai szavai is, aki szerint nem ígérhetik, hogy a körülményektől függetlenül bármeddig bármennyi forrást a görög bankrendszer rendelkezésére bocsátanak majd. Ugyanakkor a jegybank vezetői és Mark Mobius, a Templeton Alapkezelő feltörekvő piaci portfóliómenedzsere is egyetértenek abban, hogy a görögök eurózónából való kilépésére biztosan nem fog sor kerülni.

Fogy a türelemAz eurózónás jegybankban egy olyan javaslatot dolgoztak ki, ami tovább növelné az ún. haircut mértékét a görög bankok letétállományán, amiért cserébe a görög jegybank hitelezhet nekik. Magyarán a tervek szerint a bankoknak több letétre lesz szükségük ahhoz, hogy pénzt kapjanak a központi banktól. A lépést ugyan egyelőre hivatalosan nem tárgyalták, ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés