Előfizetői tartalom

Még formálódik a felsőoktatási törvény módosítása

MTI
|
Portfolio
Az Emmi még pénteken bejelentette: elkészült az új felsőoktatási szakjegyzék tervezete, amely szerint többek között ismét osztatlan formában képezték volna a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat. Ezzel kapcsolatban ma Palkovics László, az Emmi felsőoktatási államtitkára közölte: a Magyar Rektori Konferencia ellenvéleménye miatt a pszichológia szak továbbra is osztott marad, azonban a társadalmi tanulmányok alapszakot valószínűleg tényleg megszüntetik. Közben az Átlátszó Oktatás megszerezte a felsőoktatási törvény tervezett módosítását is, amiből a szakokat érintő változásokon kívül az is kiderül, hogy a kancellári rendszer után most egy konzisztóriumi rendszer bevezetését tervezi a kormány, illetve hogy megnövelnék az intézményeknek a hallgatók után járó normatíva összegét is.

Szakmegszüntetések: még nem dőlt el mindenAz Emmi még pénteken közölte: az ötéves rendszer visszaállítása a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat érintené, illetve létrejönne egy ötéves agrármérnöki képzés is, az alapképzésben és a mesterképzésben nem szűnne meg a kommunikáció és médiatudomány szak, azonban megszűnne a felsőoktatási szakképzésben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái