Előfizetői tartalom

Még formálódik a felsőoktatási törvény módosítása

MTI
|
Portfolio
Az Emmi még pénteken bejelentette: elkészült az új felsőoktatási szakjegyzék tervezete, amely szerint többek között ismét osztatlan formában képezték volna a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat. Ezzel kapcsolatban ma Palkovics László, az Emmi felsőoktatási államtitkára közölte: a Magyar Rektori Konferencia ellenvéleménye miatt a pszichológia szak továbbra is osztott marad, azonban a társadalmi tanulmányok alapszakot valószínűleg tényleg megszüntetik. Közben az Átlátszó Oktatás megszerezte a felsőoktatási törvény tervezett módosítását is, amiből a szakokat érintő változásokon kívül az is kiderül, hogy a kancellári rendszer után most egy konzisztóriumi rendszer bevezetését tervezi a kormány, illetve hogy megnövelnék az intézményeknek a hallgatók után járó normatíva összegét is.

Szakmegszüntetések: még nem dőlt el mindenAz Emmi még pénteken közölte: az ötéves rendszer visszaállítása a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat érintené, illetve létrejönne egy ötéves agrármérnöki képzés is, az alapképzésben és a mesterképzésben nem szűnne meg a kommunikáció és médiatudomány szak, azonban megszűnne a felsőoktatási szakképzésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés