Előfizetői tartalom

Egyetlen határidő létezik a görög paródiában

Portfolio
Egyetlen határidő létezik a görögökkel folytatott tárgyalásokon, és ez június vége, amikor kifut a négyhónapos program-meghosszabbítás - közölték kedden EU-források a Bruxinfo.hu összefoglalója szerint. Ezek a források igyekeztek lehűteni az Eurócsoport pénteki rigai ülésével összefüggő várakozásokat. Ennek oka az is, hogy az április végi határidőig nagy eséllyel nem lesz megállapodás arról a teljes és átfogó reformlistáról, ami az előfeltétele annak, hogy Görögország hozzájusson az újabb pénzügyi támogatáshoz a második programból még fennmaradó 7,2 milliárd eurós keretből.

Egy, a görög tárgyalási folyamatot jól ismerő EU-forrás kedden úgy vélte, hogy bár az elmúlt napokban sokkal intenzívebbé váltak az intézmények és az athéni kormány közti tárgyalások, a felek még messze vannak attól, hogy világos eredményekről számoljanak be. A görög ügyben az EU-forrás azt hangsúlyozta, hogy valójában egyetlen határidő létezik, és ez június...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés