Előfizetői tartalom

Durván tizedelni kezdték a magyar lakosságot a járványok

Portfolio
Nagyon rosszul indultak a magyar gazdaság demográfiai folyamatai az idén. Elsősorban az influenzajárványoknak köszönhetően megugrott a halálozások száma, eközben az élveszületések száma viszont visszaesett. Ezek következtében az év első két hónapjában csaknem 11 ezer fő volt a természetes fogyás, amire utoljára 12 éve volt példa.

Az év első két hónapjában 14 640 gyermek jött világra, ami 504-gyel, 3,6%-kal múlta felül a 2014. január-februári születésszámot. Ezen belül azonban februárban jelentős csökkenést regisztrált a KSH, ami némi korrekciót jelent az emelkedő trendben. Ezzel együtt sem beszélhetünk azonban a trend megtöréséről, a tél végi visszaesés mértéke jelentősnek mondható ugyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés