Előfizetői tartalom

A gyógyszercégekkel kezdhetik a kórházi adósságok rendezését

Portfolio
Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár szerint jelenleg is folyik a kórházi beszállítók számláinak és az intézmények kintlévőségeinek egyeztetése, és a tárgyalás is folyamatos a beszállítókkal, azonban az Orvostechnikai Szövetség főtitkára erről egyelőre nem tud. Rásky László a Hír TV-nek elmondta: olyan nem hivatalos információi vannak, hogy a gyógyszercégekkel kezdhetik a tárgyalásokat. A főtitkár szerint a fekvőbeteg-intézmények teljes adósságállománya már 90 milliárd forint felett jár, amire nem ugyan a 60 milliárdos keret nem lesz elég, de elképzelhető, hogy további forrásokat is szán erre még idén a kormány.

Rásky Lászlót, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint az elmúlt napokban arról szóltak szakmai körökben a találgatások, hogy kik azok a beszállítók, akikkel már elindult a tárgyalás. Azonban az Orvostechnikai Szövetség által képviselt ágazatokban ez még nem történt meg. Rásky egy olyan nem hivatalos információról tud, miszerint a gyógyszercégekkel fogják kezdeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés