Gazdaság

Vida Ildikó lépett

Portfolio
Hétfőn a Népszabadság még Vida Ildikó esetleges menesztéséről írt. Kedden a Napi Gazdaság már azt írja, hogy az adóhivatal megtette a szükséges intézkedéseket a korábban feltárt hiányosságok ügyében.
Meghozta a szükséges intézkedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke azoknak a hiányosságoknak az ügyében, amelyeket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrégiben lezárult vizsgálata tárt fel - válaszolta a lapnak az adóhivatal.Bizonyos - főként a NAV kialakítása előtti - hiányosságok jelentős részénél az adóhivatal már az ÁSZ vizsgálatának befejezése előtt, 2014-ben megtette a szükséges lépéseket. Így például sor került egyes szabályozó előírások módosítására, aktualizálására - tették hozzá.

Megjegyezték, hogy a belső szabályozási kérdések sok esetben a gyorsan változó jogszabályi környezetből fakadtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményt is kiadott az ügyben. A NAV elnöke erről - az előírt határidőig - tájékoztatta az ÁSZ elnökét. Az adóhatóság arra is emlékeztet, hogy a NAV minden évben az előző évinél több bevételt biztosít a költségvetésnek. Míg 2011-ben 326 milliárd forintot, addig 2014-ben már 582 milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg a revizorok.

Az ÁSZ által jelezett hátralékállomány-növekedés hátterében a felszámolás alatti cégek tartozása áll, ezekben az esetekben ugyanis a NAV nem indíthat eljárást. A jogszabályok értelmében ugyanakkor ezeket a hátralékokat is bírságolni kell, ami a hátralékállományt duzzasztja, de a behajtásra nincs esély. Ezt az ellentmondást a NAV hosszú idő óta, évről évre jelzi a szaktárcának, továbbá ezeket az információkat átadja az ÁSZ-nak az évenkénti zárszámadás vizsgálatakor

- reagált a NAV.

Az Állami Számvevőszék korábban tett megállapításairól itt írtunk részletesen:
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
karácsony gulyás_mti