Előfizetői tartalom

Alig nőtt az amerikai gazdaság!

Portfolio
Jelentős csalódást okozott a friss amerikai GDP-adat: pusztán 0,2 százalékos negyedéves bővülés volt, miközben a piacon 1,0 százalékot vártak volna. A havi szektorális statisztikákból már lehetett számítani rá, hogy gyengén indult az első negyedév, de arra már nem, hogy ennyire. A dollár enyhén gyengült a devizapiacon a közlés hatására.

Nagyot lassult Amerika az év elején - ez a legfontosabb üzenete a mai GDP-közlésnek. Az első negyedéves előzetes (advance) növekedési statisztikák évesített negyedéves alapon pusztán 0,2 százalékos bővülést mutatnak. Ez óriási lassulást jelent a tavalyi negyedik negyedévhez képest, ahol még 2,2 százalékot jelentettek. A piacon bár számítottak rá, hogy lassulás jön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés