Előfizetői tartalom

Felfüggeszthetik Magyarország uniós szavazati jogát a halálbüntetés miatt

Portfolio
Ha Magyarország visszaállítaná a halálbüntetést, akkor eljárás indulhatna ellene, amely szankciókhoz vezethet, mint például ahhoz, hogy felfüggesztik az ország szavazati jogát az Európai Tanácsban - mondta egy név nélkül nyilatkozó uniós tisztségviselő az AFP-nek, az EU legfőbb döntéshozó testületére, az állam- és kormányfők testületére utalva.

Újabb figyelmeztetést kapott Magyarország, amiért nemrég felvetette, hogy "napirenden kell tartani" a halálbüntetés lehetőségét. Úgy tűnik, meglehetősen nagy politikai vihart kavart ez a kijelentés. Eljárás indulhatna ellenünk, amely szankciókhoz vezethetne, mint például ahhoz, hogy felfüggesztik a szavazati jogunkat az Európai Tanácsban - számolt be róla az AFP. Emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés