Előfizetői tartalom

Adócsökkentés: kiszámoltuk, mennyivel marad több a zsebedben

A kormány múlt héten bejelentett tervei szerint jövőre a mostani 16 százalékról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó kulcsa, így a munkavállalók többsége bruttó bérének egy százalékával több fizetést kaphat kézhez, mint idén. Még jobb a helyzet a kétgyermekes családoknál, ahol a családi adókedvezmény mértékét is megemeli a kormány, ez az szja-kulcs csökkentésen felül is többletjövedelmet hoz majd a házhoz. Ugyanakkor az adócsökkentés a háromgyermekes családok közül pont a legkevesebből gazdálkodókat nem érinti majd valószínűleg, mivel az ő adó- és járulékterhelésük már így is nagyon alacsony az óriási családi kedvezmény miatt. Kiszámoltuk, ki mennyi pénzt láthat a jövő évi adótörvény-módosításokból.

Gyermektelenek és egygyermekesekA gyermek nélküli munkavállalók számára az egy százalékpontos adócsökkentés pontosan a bruttó jövedelmük egy százalékát jelenti, azaz ennyivel több érkezik majd hó elején a számlára. Mindez egy bruttó 105 ezer forintot kereső minimálbéres esetében havi 1050 ill. évi 12 600 forintot, egy garantált bérminimumot, azaz bruttó 122 ezer forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés