Előfizetői tartalom

Adócsökkentés: kiszámoltuk, mennyivel marad több a zsebedben

Rigó Anita
A kormány múlt héten bejelentett tervei szerint jövőre a mostani 16 százalékról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó kulcsa, így a munkavállalók többsége bruttó bérének egy százalékával több fizetést kaphat kézhez, mint idén. Még jobb a helyzet a kétgyermekes családoknál, ahol a családi adókedvezmény mértékét is megemeli a kormány, ez az szja-kulcs csökkentésen felül is többletjövedelmet hoz majd a házhoz. Ugyanakkor az adócsökkentés a háromgyermekes családok közül pont a legkevesebből gazdálkodókat nem érinti majd valószínűleg, mivel az ő adó- és járulékterhelésük már így is nagyon alacsony az óriási családi kedvezmény miatt. Kiszámoltuk, ki mennyi pénzt láthat a jövő évi adótörvény-módosításokból.

Gyermektelenek és egygyermekesekA gyermek nélküli munkavállalók számára az egy százalékpontos adócsökkentés pontosan a bruttó jövedelmük egy százalékát jelenti, azaz ennyivel több érkezik majd hó elején a számlára. Mindez egy bruttó 105 ezer forintot kereső minimálbéres esetében havi 1050 ill. évi 12 600 forintot, egy garantált bérminimumot, azaz bruttó 122 ezer forintot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái